Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

jakalův táta

24. 3. 2008 21:06
Vážený pane

Měl by jste si zalěťet někdy do Číny, sám vidět rozdíly v různých provinciích.A asi by jste se divil.Já létám do Číny pravidelně již 6 let a kolikrát je mi smutno, když vidím jak si naši lidé hrají na "euroborce" ....

Skutečně navštivte různá místa v Číně a bude se asi divit.

0 0
možnosti
JT

jakalův táta

24. 3. 2008 21:02
co tohle to vám nevadí ? je výraz "demokracie v Evropě" ?

Srbský sportovec diskriminován za svůj názor

     Srbský plavec Milorad Čavič byl vyloučen z mistrovství Evropy v Eindhovenu poté, co si přišel pro zlato za vítězství v závodu na 50 metrů motýlek v tričku s nápisem „Kosovo je Srbsko". Disciplinární komise evropské federace LEN ho vyřadila z dalšího programu šampionátu s tím, že „jasnou politickou demonstrací" porušil její pravidla.

     Srbský svaz byl navíc potrestán pokutou 7000 eur (asi 180 tisíc korun), okamžitě však informoval o tom, že se velmi pravděpodobně odvolá. „Pro dnešní závod už s tím těžko něco uděláme. Uvidíme, s čím LEN přijde, a velmi pravděpodobně se odvoláme. Vyloučit mistra Evropy je velmi vážná věc," řekl manažer srbské reprezentace Mladen Kapor.

     V Srbsku vzbudilo rozhodnutí LEN velké rozhořčení. Ministryně sportu Sněžana Samaržičová označila podle agentury Tanjug verdikt za obrovskou nespravedlnost.

0 0
možnosti
ZK

SID09

24. 3. 2008 17:41
A co tím chtěl básník říci ?

Že miliardový národ nebude ovlivňovat trh? Pokud bude mít peníze, tak bude - s tím nic nenaděláme! Že tam lidé touží svrhnout komunismus ? Někteří možná ano, ale cca 99 % obyvatel to vyhovuje.

Je zajímavé, že vlády největších mocností proti Číně v podstatě nic nemají - ty by měly rozhodně větší sílu hlasu, než několik rádobyhumanistů a všeználků z nějakého čečenska ( pardon - česka ).  

0 0
možnosti
H

halohalo

24. 3. 2008 16:08
Čínští komunisté jsou koumáci.

Dávno už mají nachystanou obdobu naší sametové revoluce a podniky mezi sebou už dopředu rozdělené. !

0 0
možnosti
C

Crossfire

24. 3. 2008 14:04
Nicméně lepší než banánová demokracie :-)

Nebudeme si tu nic namlouvat Čína je pořád diktaturou, ale 400 milionům lidí zaistili důstojnou životní úroveň, v kupní síle přibližně 8 000 - 12 000 Kč v Čechách, z našeho pohledu žádný zázrak, ale 400 milinonů lidí, to je 2/3 evropy,

izolovat tolik majetných lidí, to se ještě nikomu v historii nepodařilo, kromě toho izolovat Čínu od světa jako třeba Africkou Tanzaii :-) tak kromě zbídačenej afričanů se budem muset starat i o asiaty.

Demokraci to neni, ale ekonomická, politická, kulturní úroveň si vytváří a ovlivňují svou hospodářskou aktivitou.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

24. 3. 2008 13:56
V něčem máte pravdu, ale v něčem se hrubě mýlíte

Žádný Číňan nebude dělat za hrst rýže. Dnes jsou příjmy kvalifikovaných Číňanů, kteří pracují mnohem vyšší než u nás. Po ekonomické stránce mají Číńané větší svobodu, než Evropané. Životní úroveň většiny Číńanů za posledních deset let vzrostla výrazně a oni jsou s tím velice spokojeni. Veřejné mínění tam bylo jako u nás za komunistů v době, kdy bylo zakázané soukromé vlastnictví výrobních prostředků (to byly brutálně rozehnány demonstrace v Pekingu). V sousední "demokratické" Indii či Nepálu  se mají lidé mnohem hůře než v Číně. Tyhle fakta však nijak nesnižují nebezpečí Číny, naopak.

0 0
možnosti