Pane Paroubku, dovolte, abych reagoval

15. 07. 2009 2:14:20
Na Vaše uplakané stížnosti jednak na Vašem blogu, ale hlavně na Vaše Prohlášení k pseudoaféře mé pracovní návštěvy u ruského premiéra Putina. Vaše „Prohlášení“ mi připomíná umanutého chlapečka, ležícího na bříšku, mlátícího ručičkami a nožičkami, řvoucího „já chci...“. Nechci pouze planě kritizovat, proto mi dovolte polemizovat se všemi body tak, jak jste je uvedl na serveru ČSSD.

1) Věřím, že velvyslanectví bylo informováno. Jenže pokud chci nějakou pomoc, pak o ni musím nejprve požádat! Jenže Vy zřejmě žijete v takových výšinách, že předpokládáte, že se hned každý přetrhne, podněcován rektálním alpinismem. Měl bych také podotknout, že velvyslanec v Moskvě je z Vaší stáje. Mám tomu rozumět tak, že ztrácíte rektální loajalitu již i uvnitř Vaší strany?

2) Nechápu, proč by se měla oficiální místa zabývat neoficiální mezistranickou návštěvou. Byla-li tak důležitá, měl jste to ohlásit na MZ a vyžádat si oficiální podporu. Jinak platí reakce ad 1).

3) Tady je snad zbytečná jakákoliv reakce. Snad jen, že zřejmě nejsem součástí „české veřejnosti“, protože o obsahu Vašeho jednání s premiérem Putinem nevím nic. Pouze to, o čem spekulují média. (Takže nic).

4) Ano, to je pravda. Ale ne celá! Topolánek byl na OFICIÁLNÍ návštěvě a řešil plynovou krizi za celou Evropu! Myslíte, že jsme skutečně takové tupé stádo bez paměti, za které nás považujete?!?

5) Co se týče pana Schwarzenberga, vzděláním, inteligencí a kreditem v zahraniční politice musíte hodně zaklonit hlavu, abyste mu viděl alespoň na kotníky! Vyjádření pana Topolánka možná nebyla diplomatická, ale vyjadřovala jeho přesvědčení a názor, který byl podložen fundovanými rozbory renomovaných ekonomů (dokonce i levicových). Že by se ochladily naše vztahy s USA, toho jsem si nevšiml. Všiml jsem si ochlazení vztahů s Kanadou, jejichž prapříčinou jsou sociální programy nastavené Vašimi (!!!) vládami! Ke zhoršení vztahů s Ruskem dojít nemohlo, pokud byste je Vaším devótním přístupem „nezlepšovali“. O to nestojím. Rusko je si vědomo, že ekonomické zájmy jsou nad politikou, takže Váš pláč je pouze výkřikem do tmy pro Vaše nesoudné voliče. Každý volič s IQ nad úrovní pokojové teploty Vaše argumenty musí odmítnout jako naivní a nepodložené.

6) Tak tady již vysloveně lžete!!! Hospodářské vztahy s Ruskem se rozvíjejí obstojně. Jedinou brzdou většího rozmachu není Dobrovský, Topolánek, dokonce ani Vy, ODS a ČSSD. Jediným limitujícím faktorem rozvoje hospodářské spolupráce jsou mafiánské praktiky ruské strany. To ví každý podnikatel, který se o to pokoušel a víte to i VY!!!

7) Zase se chlubíte cizím peřím. Přístupová jednání byla zahájena a tedy rozhodnutí o připojení k EU padla za vlády Klause. Pouze shoda okolností, že jste byli u koryta zrovna vy, když byl proces ukončen, není vaše zásluha! (nebo alespoň nejen vaše!) Česko-Ruské vztahy budou vždy významné. Ale pouze tehdy, nebude-li se Rusko vměšovat do našich vnitřních záležitostí (a to právě dělá). Hodláte-li přesto Rusko nekritizovat a nehledat cestu k ROVNÝM vztahům, pak nemáte v české politice co dělat a přestěhujte se do Běloruska. Tam pro svou politiku najdete bohaté uplatnění.

8) Opakujete se! Budu se tedy opakovat také! Nejste-li na oficiální STÁTNÍ návštěvě, není MZ povinno vůči Vám ničím! Chlubit se rozhovorem s kýmkoliv a komukoliv vyčítat, že jemu se to nepovedlo... Jak dětinské! Pane Paroubku, denně se bavím se svým sousedem panem J. Je mnohem chytřejší, než Vy, ale Vám se nikdy nepovede s ním hovořit, protože já Vás nepozvu a neseznámím vás! Svolejte kvůli tomu TK!

9) To je již opravdu výraz paranoi a zoufalství! Vy se hrdě hlásíte ke spolupráci s KSČM (přestože Vám to Bohumínský sjezd zakazuje)!!!

10) Vážený! Přestaňte lhát, mlžit a vyhýbat se pravdě a každý si Vás rád poslechne. Lži o schůzkách/neschůzkách, vajíčku/nevajíčku. Lež o tom, že jste veřejnost informoval o schůzce s Putinem a jejím obsahu, z Vás dělá sedmilháře a jakékoliv slovo vypuštěné z Vašich úst je po těchto zkušenostech oprávněně zpochybňováno. Pak se nedivte, že po Vás novináři „jdou“ a přímo čekají, při čem Vás zase nachytají! A Vy jste tak hloupý, že jim tu možnost dáváte nejméně dvakrát do měsíce.

Nemám obavy, že se tento můj příspěvek dostane až k Vaši očím. Na to máte příliš hustý filtr sekretariátu. Pokud ale alespoň někomu otevře oči, budu spokojen.

Tak, a editi a spol., včíl do mě!

Autor: Zbyněk Barth | středa 15.7.2009 2:14 | karma článku: 38.28 | přečteno: 3182x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 19.54 | Přečteno: 304 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 27 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2090

Murphyho zákony platí beze zbytku ....

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...