Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No já myslím, že nízká inflace v rámci celé EU a vlastně i u nás, vzhledem k zadlužení, se přelévá do hypotéčního trhu nemovitostí a je to časovaná bomba, kdy se přehřeje. Pak už ani Německo nedokáže své obrovské pohledávky dobýt z extrémně zadlužených zemí, jako je jih Evropy. On zrovna inflační problém bude muset řešit ECB v úplně jiných rozměrech všech zemí eurozóny. Podobný realitní průšvih vyvolal krizi v USA v r. 2008. Už teď je bydlení u nás enormně drahé, příští krize bude opravdu násobně větší, než ta v r. 2008. Když jsem se ptala, co se udělalo v ČNB s nakoupenými eury, tak mi tam někdo odpověděl (pod článkem p. Šichtařové), že jsem si nedohledala, že byly investovány. Ptala jsem se za co? Ale odpovědi jsem se nedočkala. Nevíte to někdo?

0 0
možnosti
PD

Jak se měří inflace? A) Podle spotřebitelského koše CPI (úzká inflace), kde jsou položky a jejich váhy podle libovůle politiků? B) Skutečná inflace (i podle mého) je to o kolik roste množství peněz (peněžní zásoba) v dané ekonomice, se podívejte na růsty měnových agregátů, především na M2. A tahle (široká) inflace je dost vysoká...

0 0
možnosti
Foto

Základním problémem je dopad na kurs koruny, vyvážíme hmotu, nikoliv ducha, respektive takto, vyplatí se vyvážet hmotu, ale pak nemáme už silu na vývoz ducha. A ještě jeden problém s tím, tj. odpor ČNB proti přijetí eura, který by způsobil odhalení jednoho maléru, který prozatím zůstává skryt v jejich sklepeních, tj. stav tzv. dobrovolných rezerv.

0 0
možnosti
RC

To je hroznej blabol.... mate predstavu, kdy byla naposledny koruna necim kryta? Vypravet, ze CNB vrhla na trh 2 biliony nekrytych korun, kdyz VSECHNY koruny jsou nekryte, je dost mimo.

Sazby hypotek POD 3% jsme meli uz PRED intervencemi.

V neposledni rade je potreba rici, ze Sichtaorova i vy rikate, ze by nemela byt provadena monetarni politika. Pritom samostatna monetarni politika je to jedine, proc muze davat smysl neprijimat EURo.

0 0
možnosti
VH

Měny obecně již nejsou v současnosti (a dlouho) kryty zlatem či obdobnou hodnotou. To neznamená, že se peníze mohou beztrestně (bez rizika vysoké inflace) tisknout (klikat). Takže ano - existují nekryté, nebo chcete-li inflační peníze. Všimněte si, prosím, že inflace je u nás v současnosti jednou z nejvyšších v EU. Nejen díky ČNB, ale i rozhazování vlády.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS