Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Škola není opatrovna. Pokud očekáváte, že škola bude něčí děti hlídat, potom se nedivím tomu, co jste napsal. Pokud očekáváte, že škola bude děti i vzdělávat, musíte počítat s tím, že učitelé budou chtít za tuto službu odměnu, stejně jako Vaše děti.

Učitelé nejsou chůvy, proto se ani nemohou spokojit s platem chůvy.

O stávce se mluví dost dlouho dopředu, pokud jste Vy a Vaše děti alespoň průměrně inteligentní, mohli jste s možností stávky na Vaší škole počítat a připravit se na ni.

3 3
možnosti

Pokud jsou učitelé aspoň průměrně inteligentní, mohli by pochopit, že peníze nerostou na stromech, ale musí je nejdřív někdo vydělat. Kde přesně se má sehnat těch 50 mld ročně, tak aby se financování školství přiblížilo zemím OECD?

ČR nedává dost do školství, ČR nedává dost na obranu a neplní závazek NATO, ČR těžko ufinancovává průběžný penzijní systém a jediné co nabízí je prodloužení doby odchodu do důchodu.

V soukromém sektoru s každým zvýšením mzdy se zvyšuje riziko hromadného propouštění tak, aby podnik nezkrachoval. Co učitelé? Mají riziko hromadného propouštění jako soukromí zaměstnanci?

Takže ať si to zvýšení platu užijí. Až se následkem tohoto zvýšení opět zvednou daně a odvody, tak můžou šetřit na řemeslníka, aby ho zaplatili a také na zboží a jídlo. Oni řemeslníci a zaměstnanci v soukromém sektoru také mají nárok na adekvátní odměnu za svoji práci. A pak nastane ten pravý ráj na zemi, protože všichni budou spokojení. Doktoři, učitelé, kterým vlivem inflace opět klesne kupní síla a budou mít opět důvod řvát jak mají málo.

3 0
možnosti

Pokud se jedná o školské "odboráře", vidím pouze 2 možnosti:

1. Nenažranost

2. Angažovanost pro "milion chvilek"

Dávám přednost variantě 2., protože většina učitelů jsou stále ještě slušní lidé.

2 0
možnosti

Souhlas. Ještě stávkující zapomněli sdělit, jestli se zvýšení platů promítne do kvality výuky, a tedy i odpovědnosti za ní. Zatím to v mnoha případech nevypadá.

4 1
možnosti

Jako bývalý častý návštěvník třídních schůzek jsem vypozoroval, že rodičovský požadavek na kvalitu výuky je nepřímo úměrný vlastním snahám rodičů.

Moje děti absolvovaly průměrnou základku na panelákovém sídlišti a na učitele jsem si nikdy nestěžoval. Ale zažil jsem rodiče, kteří měli spoustu návrhů a požadavků na zlepšení práce školy zejména školní jídelny a bylo nad jejich síly, možnosti a schopnosti opatřit pro své děti aspoň psací potřeby.

6 0
možnosti

Klasika modelu, na stole leží mince. Vy jste dobře a věrně popsal tu viditelnou část, chápu. Pokud ji ovšem otočíme, dá se číst - Dobro vláda dělá pořád to stejné. Nic podstatného neřeší a korumpuje zúčastněné z cizích a dokonce již neexistujících zdrojů. Samo školství je v neuvěřitelném chaosu. Jeho obsah a podmínky se neřeší - Argumentuje se přidáním. Ani to, není dodržováno z 15 % je náhle 8+2 %. Ti lidé se již dožerou a konají ...

Jako první je rozhořčen AB - Přece je napumpoval, nejsou vděčni ! Následuje rodič - Zřítil se mu svět ! Podobně, jako matka na sídlišti, když je zorganizována odstávka teplé vody ! Pro ni nemá smysl žít - Jak omyje dítě ? Plechový kýbl na plyn přece nemá. I rodič je zoufalý - Dítě do školy nepůjde - Vůbec si neklade otázku, v jaké kvalitě a s jakými výhledy- se to dítě vůbec vyvine ? ANO, je to hrozné ! ... :-)

2 0
možnosti

P96e27t65r 30B66u62r58i37a86n

4. 11. 2019 20:50

Rodiče mají vyšší životní standard, ale jen do výše tří stovek za benzín. A ano, chceme klid na práci.

2 5
možnosti
Foto

Bohužel neznám stupnici IQ, která by hodnotila Váš výrok nad 0. Bohužel mínus nelze....

4 1
možnosti

:-).......Máte pravdu! Dobšík se musí zviditelnit, dnes jsem poslouchal v TV jakousi vedoucí učitelských odborů v SM kraji, noooo, to bylo tóčo! Učielé jsou zneuznaní, snižuje to jejich důstojnost ! Demagog-žka jak vyšitá! Vypadala na "šlaka trafení", jak kdysi říkal Satínský! R^R^R^

1 0
možnosti

Zasloužená karma. R^

6 0
možnosti

Zaslouženou karmu dává pan Ziegler. Vymyslete si něco vlastního.

0 0
možnosti

No jestli počítáte náklady na vnoučata, tak za takového dědu, pěkně děkuji.

3 6
možnosti
Foto

Nejspíš si pletete pojmy chápavost a chápání. Ale budiž...

4 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2090x
Murphyho zákony platí beze zbytku ....

Seznam rubrik