Zbyněk Barth

Najde se právník? (Causa ČSSD)

4. 02. 2009 15:49:36
Nejsem právník, proto se obracím na ctihodnou právní veřejnost.

Pohrdání a porušování právních norem je bohužel v této republice národním sportem. Nelze se tedy divit, že naše soudy praskají ve švech a nestíhají. Kde je tomu příčina?

Mohl bych udělat historický exkurs a do doby Bílé hory, ale nespíš by mne admin vyhodil, že na romány není blog stavěn.

Postačím si dobou po r.1948. Jistě si všichni, my starší 30ti let, pamatujeme hesla, jako: „Kdo nekrade, okrádá rodinu“, „Z cizího krev neteče“ a mnohé jiné průpovídky, které nás provázely životem. Neúcta k režimu byla následována i neúctou k diktaturou nadiktovaným zákonům, které by (doufám) v dnešní době neměly šanci ani k projednávání ve výborech.

V r.1989 jsme zacinkali klíči a od té doby došlo k nápravě právního řádu. Nebudu zde rozpitvávat, do jaké míry kvalitně. To není předmětem mé úvahy. Ruku v ruce s tím, by měla přijít i náprava právního vědomí. Jenže to je dlouhá a trnitá cesta, kterou lze opravit pouze kvalitními příklady. A těch se nám nedostává.

Dokonce to zašlo tak daleko, že sami zákonodárci nepokrytě a nahlas v médiích a na tiskových konferencích vyhlašují pohrdání zákony a své rozhodnutí se jimi neřídit!

ČSSD vědomě porušuje zákony této země. Porušuje antimonopolní zákon zvýhodněním jedné skupiny podnikatelských subjektů, tedy zcela programově porušuje rovnost soutěže. Např. p.Rath v lednu na otázku ČT, zda si nemyslí, že zvýhodňuje krajské lékárny, odpověděl se svým typickým úsměvem id..ta, že tím, že budou mít vyšší zisky a jsou vlastně součástí krajských nemocnic, budou mít krajské nemocnice více peněz na provoz!!! Tím porušil zákon!!! Protože to měla ČSSD dokonce ve svém programu, porušila zákon o politických stranách!!!

ČSSD porušila i zákon o volbách tím, že svým kandidátům do krajského zastupitelstva nařídila souhlas s pokutou 4.000.000,-Kč (slovy: čtyři miliony korun českých), pokud mj. nebudou hlasovat dle usnesení sekretariátu! Jinak by se na kandidátky nedostali!

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209452801240005-reporteri-ct/obsah/70958-sladkuv-duch-v-rathove-politice/

Zákon přitom praví, ze zastupitel hlasuje podle svého svědomí a vědomí! Tím vlastně porušuje i Ústavu ČR a to je na pováženou. P.Rath do dokonce přiznal do kamery. Co jiného, než pohrdáním právních norem, by to mělo být?

ČSSD vědomě a programově porušuje zákony této země. Porušuje tedy i zákon o politických stranách. Prosím kohokoliv s právnickým vzděláním, navrhněte žalobu na ČSSD, s návrhem na její zrušení!!!

 

Autor: Zbyněk Barth | karma: 36.69 | přečteno: 3114 ×
Poslední články autora